zaterdag 6 april 2013

Toon 9 jaar

Nina maakte deze collage's van Toon's feest!

pizza margherita con mozzarella di bufala


Nu Toon 9 werd, was het opnieuw tijd voor een pizzafeest!

We verwerkten 3kg bloem, 75gr droge gist, 2 liter water, 3 eetlepels zout, een snuif suiker en wat olie tot 32 deegbolletjes van elk zo'n 150gr om te dienen als pizzabodems.

Die bakten we af met 3kg tomatensaus, 3kg mozzarella, 1kg mozzarella di bufala, gorgonzola, parmigiano reggiano, gruyere, cheddar, 600gr hesp, 300gr carpaccio,  1 salami, 500gr champignons, kappertjes, olijven, artisjokken, ansjovis, tonijn, basilicum,  ananas, uienringen, en rucola tot vele soorten pizza's, voor elk wat wils!

350° : dorstige arbeid, pizza's bakken...

zaterdag 30 maart 2013

Er kan nog meer bij

Na aan het denken gezet te zijn door chaosbeat's 'superminds : i have a stream' op Newline 2013 in 0X02, en een schotse degustatie, vonden wij - net als die ene andere fietser- de weg terug naar de bewaakte fietsenstalling onder de Gentse stadshal
Blijven fietsers liever buiten beeld? Vandaag niet...

Eitje !

vrijdag 29 maart 2013

wintergroenten

Anosteké, tante M & nonkel J!

j.e.f. verraste opnieuw, met een aan goede vrijdag aangepaste lunch, en ook met het frans-vlaams bier Anosteké.
Herlees de naam een paar keer in het frans-vlaams, en hij zal -zoals bij mij- wel vallen...

woensdag 27 maart 2013

zaterdag 23 maart 2013

viersprong

Dit driedimensionale computerspel uit 1982 boeit nog steeds!

steenbolk - prei - saison Dupont - puree

Op de vrijdagsmarkt 3 steenbolken gekocht (€2,90 /kg, bijvangst, en verantwoord om te eten, of toch bijna).
Wat nu?  even het net op en dit recept gevonden en geïnterpreteerd.
Bij gebrek aan witbier gekozen voor de bio Saison van Dupont.  
Een toppertje, vond Jans, de lege potten vertelden hetzelfde
Het fileren lukte aardig, ook daar brengt het net redding!