zaterdag 6 april 2013

pizza margherita con mozzarella di bufala


Nu Toon 9 werd, was het opnieuw tijd voor een pizzafeest!

We verwerkten 3kg bloem, 75gr droge gist, 2 liter water, 3 eetlepels zout, een snuif suiker en wat olie tot 32 deegbolletjes van elk zo'n 150gr om te dienen als pizzabodems.

Die bakten we af met 3kg tomatensaus, 3kg mozzarella, 1kg mozzarella di bufala, gorgonzola, parmigiano reggiano, gruyere, cheddar, 600gr hesp, 300gr carpaccio,  1 salami, 500gr champignons, kappertjes, olijven, artisjokken, ansjovis, tonijn, basilicum,  ananas, uienringen, en rucola tot vele soorten pizza's, voor elk wat wils!

Op het einde bleven er slechts een pizza capricciosa, een pizza 4 formaggi en een pizza margherita over.  Goed gegeten, 29 pizza's met 25 man!

Geen opmerkingen: