zondag 8 april 2012

pizza pronto!

Voor het vijfde jaar op rij werden er ter gelegenheid van de verjaardagen van Toon, Opa Boer en meter Wil 30 pizza's gebakken. Het aantal variƫteiten stijgt elk jaar. Dit jaar onder meer 4-kazen, met tonijn, hawai, al carpacio, capriciosa, ...


Dit is ons recept voor 30 deegbolletjes
2400 gr bloem
60 gr droge gist
1,68 L water
2,5 eetlepels zout
een snuifje suiker en wat olie
Dit alles samen geeft zo'n 4320 gr deeg waar we 30 bollekes van 144gr draaien.

De boodschappenlijst ziet er zo uit :
3kg tomaat
2.5kg mozarella
Voor de vier kazen : 300g gorgonzola, wat leerdammer, emental, pecorino, parmezaan,
1/2kg olijven
6 blikjes tonijn
500gr hesp
250g salami
500gr champignons (is genoeg)
uienringen
ansjovis
kappertjes
Artisjok
Ruccola
oregano
carpacio
parma
carpacio

Geen opmerkingen: